maandag 7 juli 2008

The Patriot


Het is ondertussen (ondanks de brand) ook de 4de juli geweest, je weet wel het Amerikaans feest dat hun onafhankelijkheid viert. Het is tevens de gelegenheid bij uitstek om je huis rood-wit-blauw te kleuren, een grote vlag buiten te handen en een BBQ te organiseren.
Ik ging even wandelen langs de centrale straat van SB met een vriendin. De straat was afgesloten omwille van een grote opgeblazen arend in maatpak die de boel onveilig had gemaakt.

Het ondier werd echter al gauw verwijderd door de oudstrijders en hun antieke tanks. Ja hoor er was een defile. Buiten soldaten en militaire voertuigen werd er ook plaats gemaakt voor chique auto's. Zo weten terroristen dat als puntje bij paaltje komt, Santa Barbara zelfs haar dure Lamborginies en Feraries zal inzetten om hun tegen te houden.
Ik heb samen met vrienden lekker gebbqed, hoewel het nogal vervelend was dat de stroom nog steeds regelmatig uitviel. De bosbrand is trouwens nog steeds bezig. Vrijdag kleurde de zon rood door alle rook die van de brand SB inwaaide.


Gelukkig was er geen rook meer in de avond zodat we met zijn allen konden gaan kijken naar het fameuze vuurwerk van 4th of July. Iedereen had me een spectakel beloofd. Dan merk je meteen dat 'iedereen' niet heel veel gewend is. Het was een mooi vuurwerk festijn, daarover niets dan goed. Maar een spektakel zou ik het ook niet noemen. Komt daar nog bij dat de brandweer als de dood was voor niuewe brandjes, waardoor het vuurwerk alleen mocht afgestoken worden door professionelen en alleen in de buurt van de oceaan.

Het was wel een leuke dag...en een mooi einde van een mooi jaar. Het is bijna tijd dat ik terugkom.

Geen opmerkingen: