zondag 18 mei 2008

All things bright and beautiful


Natuurlijk is niet alles vreselijk en boosaardig in Amerika. In elk stukje wildernis zijn er prachtige dingen te beleven. Karin en ik gingen vorige week onder meer naar Sequioa National park en daar zagen we heel wat mooie beestjes.
Nu weten we meteen waar disneys Knabbel en Babbel op gebaseerd zijn: inderdaad dit is een Chipmunk.

En ook Yogi Bear was van de partij. Karin en ik waren vijf minuten op wandel tijdens onze eerste officiele wandeltour toen we deze mama-beer met twee cubs tegenkwamen. Overal werd gewaarschuwd dat zwarte beren best gevaarlijk konden zijn, zeker met welpen, dus zijn we snel op onze passen terug gekeerd. Maar niet zonder eerst een foto te nemen.

De Beren zijn in Sequoia zo een plaag dat je tijdens het kamperen je voedsel is speciale berenboxen moet steken. Indien je iets geurend in je tent hebt (deodorant, kaarsen, tandpasta) kun je een onverwachte harige bezoeker hebben diep in de nacht (mij niet inbegrepen).


Natuurlijk was de marmot ook aanwezig. Dit diertje was gefascineerd door ons buitenlanders en was zo tam als een...marmot geloof ik?



Maar het grootste monster dat we hebben gezien was tijdens de laatste dag, waar we op Walvisspotting gingen. De Bultrug is een groot beest maar het is waarlijk wonderlijk hoe veel buitelingen zo iets groots kan maken en nog steeds gracieus kan zijn.





Geen opmerkingen: