zaterdag 29 maart 2008

Sunny side up (happy easter!)

Het is ondertussen al weer een maand geleden sinds ik een blogentry had. Niet dat er veel gebeurd is ondertussen. Het zijn nog steeds verkiezingen, hoewel de vaart er helemaal uit is. Ik heb niet het gevoel dat iemand er hier nog zin in heeft. Kan ik me goed voorstellen: elke dag de tronie van Leterme of Balkenende zien zou me ook danig irriteren. Hoe zouden hun respectievelijke vrouwen dat oplossen? Maar goed, dat ligt anders.
Wat is er hier nog gebeurd? Niets interessants eigenlijk. Ik kan je wel vertellen dat Pasen niet bepaald een indrukwekkende gebeurtenis is in SB. Van alle feestdagen is het echt de minst gecommercialiseerde. Er worden welliswaar eieren verkocht in elk winkelcentrum maar ik zag geen verklede paashazen, geen christusprocessies, geen versieringen, niets...Misschien vinden ze het moeilijk Pasen te verkopen aan de mensen. Ook weinig 'happy Easter' de dag na pasen (geen paasmaandag zoals bij ons). De mensen die ik tegenkwam keken raar op en eentje repliceerde met een bitse: 'Happy Peschach'. Dit is het joodse paasfeest dat natuurlijk niet op dezelfde dagen wordt gevierd. Ik begrijp dit land toch niet helemaal. Toen ik tegen dat vrouwmens 'happy CHristmas' zei was ze wel blij. Nu het is de Joodse New Yorkse die weigert (als enige) mijn naam uit te spreken dus het zal wel iets East-coasts zijn.
Toch heb ik rede tot blijschap: de lente is aangebroken, of misschien eerder de zomer.


Alle bomen staan hier in volle bloei en het heeft al 4 weken niet meer geregend. Dat is leuk, zeker als het ook zo een 25-30 graden is elke dag.
Het was dan ook een verplichting om mijn huisgenoten te trakteren op een mooie Paaslunch met lekkere vis (Makhi-makhi), een voorgerecht van geitenkaas en sesamzaad in filodeeg en een heerlijke paastaart. En natuurlijk Margharita's. Het werd een leuke vrije dag:




Soms is dit een heel mooi land. Het was in ieder geval een leuke dag met heerlijk weer. Toch miste ik mijn vrienden in Nederland des te meer. Ik verlang naar mijn dinnerfeestjes en late avonden op cafe. Maar ik ga wel de zee missen hier.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ahh kan niet wachten om t soms heel mooie land (waarvan een klein deel stiekem door een Belg gekoloniseerd wordt - je voedt ze toch wel op he?) in t echt te zien!
Zou ook graag weer es dinner+film+goeie gesprekken met rode wijn doen, al dan niet op cafe.. :D
Hier in Groningen wordt t lente, heb al twee keer in de zon op het balkon zitten lezen (ipv leren, oh-oh) en zelfs t plantsoen is al es bezocht; Teun, Lies en ik met beebie Lotte op n bankje (gras was nog te nat)..! Ik voel me zonnig en zonniger worden, hoop jij ook! :D

Hele dikke KUS v Jet.